Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΧα, Ιμπραχίμ-Αβραάμel
dc.creatorΤσιακάρας, Γεώργιος Α.el
dc.date.accessioned2015-01-05T21:42:53Z
dc.date.available2015-01-05T21:42:53Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.other10932
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11615/448en
dc.description.abstractΗ χώρα μας με το μεσογειακό της κλίμα και με τα πλούσια εδάφη που διαθέτει σε πολλές περιοχές προσφέρεται για την καλλιέργεια κηπευτικών. Η μεγάλη ηλιοφάνεια, η ξηρότητα της ατμόσφαιρας και η κανονική θερμοκρασία κατά την ωρίμανση είναι οι βασικοί παράγοντες πρώιμης καρποφορίας και εξαιρετικής ποιότητας λαχανικών εύγευστων και αρωματικών. Η λαχανοκομία στην Ελλάδα έχει μεγάλη οικονομική σημασία, προς όφελος των αγροτών, αλλά και της εθνικής οικονομίας γενικότερα. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία χρησιμοποιήθηκαν έξι ποικιλίες μαρουλιού, από αυτές οι δύο ποικιλίες είναι η Kismy και Marady τύπου Loose leaf, μια ποικιλία είναι η Adranita τύπου Romaine και οι τρεις ποικιλίες είναι η Pedrola, Botiola και Cartagenas τύπου Iceberg. Μελετήθηκε η επίδραση τεσσάρων επιπέδων συγκεντρώσεων αζώτου πάνω στα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των φυτών μαρουλιού των έξι παραπάνω ποικιλιών σε τρεις διαφορετικές εποχές φύτευσης. Καθώς και η επίδραση τριών επιπέδων συγκεντρώσεως του γιββερελλινικού οξέος σε τρεις διαφορετικές εποχές φύτευσης. Η καλλιέργεια έγινε σε θερμοκήπιο στα Σερβωτά Τρικάλων. Η πρώτη μεταφύτευση στο θερμοκήπιο έγινε στις 07/10/2011 και η συγκομιδή στις 11/12/2011, η δεύτερη μεταφύτευση στο θερμοκήπιο έγινε στις 01/11/2011 και η συγκομιδή στις 11/02/2012 και η τρίτη μεταφύτευση στο θερμοκήπιο έγινε στις 27/01/2012 και η συγκομιδή στις 17/04/2012.el
dc.language.isoelen
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internationalen
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/en
dc.subject.otherΜΑΡΟΥΛΙ -- ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑel
dc.subject.otherΛΑΧΑΝΙΚΑ -- ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑel
dc.subject.otherΦΥΤΑ -- ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ -- ΕΡΕΥΝΑel
dc.titleΗ επίδραση διαφόρων συγκεντρώσεων αζώτου και γιββερελλινικού οξέος (GA) στα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων μαρουλιούel
dc.typebachelorThesisen
heal.recordProviderΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησηςel
heal.academicPublisherΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος.el
heal.academicPublisherIDuthen
heal.fullTextAvailabilitytrueen
dc.rights.accessRightsfreeen


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International