Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-10 από 36
Επίδραση εκχυλισμάτων των ψυχανθών στο σύστημα της γλουταθειόνης ανθρώπινων μονοκύτταρων
(2010)
Μελέτες με διατροφικά πρότυπα έχουν δείξει ότι η παραδοσιακή
Μεσογειακή διατροφή θεωρείται το καταλληλότερο διαιτητικό πρόγραμμα
λόγω των λειτουργικών της συστατικών τα οποία προάγουν την ανθρώπινη
υγεία. Ανάμεσα στις άλλες ...
Μελέτη της αντιοξειδωτικής ικανότητας νουκλεοσιδικών αναλόγων και κλασμάτων καθαρών μορίων από το φυτό vicia faba
(2009)
Τα νουκλεοσιδικά ανάλογα είναι γνωστοί αντιογκογονικοί, αντιϊκοί και
χημειοθεραπευτικοί παράγοντες. Βρέθηκε ότι νέα νουκλεοσιδικά ανάλογα (φθοριωμένα
πυρανονουκλεοσίδια της Ν4 - βενζόϋλο κυτοσίνης και της Ν6 - βενζόϋλο ...
Επίδραση εκχυλισμάτων ψυχανθών στην ενζυμική δραστικότητα της υπεροξειδικής δισμουτάσης
(2010)
Τα ψυχανθή αποτελούν μια μεγάλη ομάδα δικοτυλήδονων φυτών που ανήκουν στην
οικογένεια Leguminosae. Οι καρποί τους, τα όσπρια, που καταναλώνονται ως
τρόφιμα αποτελούν σημαντικό τμήμα της Ελληνικής και Μεσογειακής διατροφής.
Είναι ...
Μελέτη της αντιμεταλλαξιγόνου δράσης φλαβονοειδών του φυτού Lotus Edulis με τη μέθοδο Ames test
(2008)
Τα ψυχανθή ανήκουν στην οικογένεια φυτών Leguminosae. Οι καρποί τους, τα
όσπρια, που καταναλώνονται ως τρόφιμα αποτελούν σημαντικό τμήμα της Μεσογειακής
διατροφής και είναι πλούσια σε ουσίες που θεωρούνται ότι έχουν ωφέλιμες ...
Επίδραση εκχυλισμάτων και κλασμάτων πολυφαινολών που απομονώθηκαν από ελληνικά ψυχανθή στην δραστικότητα της οξειδάσης της ξανθίνης
(2009)
Ον καρποί των ψυχανθών, τα όσπρια, καταναλώνονται ως τρόφιμα και αποτελούν
σημαντικό τμήμα της ελληνικής και Μεσογειακής διατροφής. Τα όσπρια εκτός του ότι έχουν
υψηλή διατροφική αξία ως πηγή πρωτεϊνών, περιέχουν και αρκετές ...
Επίδραση εκχυλισμάτων από σταφύλια στην ενζυμική δραστικότητα της υπεροξειδικής δισμουτάσης
(2010)
Τα σταφύλια και το κρασί έχουν κερδίσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία
χρόνια, καθώς έχουν ευεργετικές βιολογικές δράσεις που οφείλονται κυρίως στις
πολυφαινόλες που περιέχουν. Από τις σημαντικότερες βιολογικές δράσεις ...
Μελέτη της επίδρασης εκχυλισμάτων ψυχανθών στη δραστικότητα της καταλάσης με το υπεροξείδιο του υδρογόνου ως υπόστρωμα
(2009)
Οι καρποί των ψυχανθών, τα όσπρια, καταναλώνονται ευρέως και αποτελούν
βασικό τμήμα της Μεσογειακής διατροφής. Τα όσπρια είναι εξαιρετική πηγή
πρωτεϊνών, αμύλου και ιχνοστοιχείων ενώ περιέχουν σημαντικές ποσότητες
φυτοχημικών ...
Μελέτη της επίδρασης εκχυλισμάτων στη δραστικότητα της οξειδάσης της ξανθίνης με την ξανθίνη ως υπόστρωμα
(2009)
Από προηγούμενες μελέτες έχει παρατηρηθεί ότι το κρασί και τα σταφύλια
έχουν αντιοξειδωτικές και χημειοπροστατευτικές ιδιότητες, οι οποίες αποδίδονται
κυρίως στα πολυφαινολικά συστατικά τους. Έχει βρεθεί ότι οι πολυφαινόλες ...