Πλοήγηση ανά Θέμα "ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ"
Αποτελέσματα 1-20 από 37
-
Επίδραση εκχυλισμάτων από σταφύλια στην ενζυμική δραστικότητα της υπεροξειδικής δισμουτάσης
(2010)Τα σταφύλια και το κρασί έχουν κερδίσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουν ευεργετικές βιολογικές δράσεις που οφείλονται κυρίως στις πολυφαινόλες που περιέχουν. Από τις σημαντικότερες βιολογικές δράσεις ... -
Επίδραση εκχυλισμάτων και κλασμάτων πολυφαινολών που απομονώθηκαν από ελληνικά ψυχανθή στην δραστικότητα της οξειδάσης της ξανθίνης
(2009)Ον καρποί των ψυχανθών, τα όσπρια, καταναλώνονται ως τρόφιμα και αποτελούν σημαντικό τμήμα της ελληνικής και Μεσογειακής διατροφής. Τα όσπρια εκτός του ότι έχουν υψηλή διατροφική αξία ως πηγή πρωτεϊνών, περιέχουν και αρκετές ... -
Επίδραση εκχυλισμάτων των ψυχανθών στο σύστημα της γλουταθειόνης ανθρώπινων μονοκύτταρων
(2010)Μελέτες με διατροφικά πρότυπα έχουν δείξει ότι η παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή θεωρείται το καταλληλότερο διαιτητικό πρόγραμμα λόγω των λειτουργικών της συστατικών τα οποία προάγουν την ανθρώπινη υγεία. Ανάμεσα στις άλλες ... -
Επίδραση εκχυλισμάτων ψυχανθών στην ενζυμική δραστικότητα της υπεροξειδικής δισμουτάσης
(2010)Τα ψυχανθή αποτελούν μια μεγάλη ομάδα δικοτυλήδονων φυτών που ανήκουν στην οικογένεια Leguminosae. Οι καρποί τους, τα όσπρια, που καταναλώνονται ως τρόφιμα αποτελούν σημαντικό τμήμα της Ελληνικής και Μεσογειακής διατροφής. Είναι ... -
Επίδραση πολυφαινολικών ενώσεων στη δραστικότητα της οξειδάσης της ξανθίνης
(2010)Από ένα μεγάλο αριθμό ερευνών έχει παρατηρηθεί ότι οι πολυφαινολικές ενώσεις, ως βιοδραστικά συστατικά των τροφίμων, παρουσιάζουν σημαντικές αντιοξειδωτικές, χημειοπροστατευτικές αντιϊκές, αντιαλλεργικές και αντιφλεγμονώδεις ...