Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΓιαννούλη, Περσεφόνηel
dc.creatorΤζιαστούδη, Αγγελική Ν.el
dc.date.accessioned2015-01-05T21:42:54Z
dc.date.available2015-01-05T21:42:54Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.other11208
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11615/464en
dc.description.abstractΣτην εργασία αυτή μελετήθηκε ο ρόλος του αμύλου στη συντήρηση και επεξεργασία των τροφίμων. Στο πρώτο μέρος της διατριβής μελετήθηκε η σύσταση ως προς το είδος του αμύλου 215 προϊόντων του εμπορίου που περιείχαν άμυλο. Στο δεύτερο μέρος μελετήθηκε ο ρόλος του αμύλου στη συντήρηση των τροφίμων κατά την αποθήκευση του στη ψύξη, την κατάψυξη και την επεξεργασία με μικροκύματα. Προετοιμάστηκαν 2 σειρές υδατικών διαλυμάτων αμύλου αραβοσίτου σε δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις 2% w/w και 0,5% w/w. Αυτά τα πρότυπα διαλύματα προετοιμάστηκαν για να δούμε τη συμπεριφορά τους χωρίς την ύπαρξη άλλων συστατικών. Το άμυλο αραβοσίτου χρησιμοποιείται πιο πολύ στη βιομηχανία τροφίμων λόγω των λειτουργικών του ιδιοτήτων σε σχέση με τα υπόλοιπα άμυλα, ενώ παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές στα δομικά χαρακτηριστικά των διαλυμάτων αμύλου αραβοσίτου ανάλογα με τη θερμοκρασία αποθήκευσης (θερμοκρασία περιβάλλοντος, ψύξης και κατάψυξης) και τον τρόπο επεξεργασίας τους στα μικροκύματα.el
dc.language.isoelen
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internationalen
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/en
dc.subject.otherΑΜΥΛΟel
dc.subject.otherΤΡΟΦΗ -- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗel
dc.subject.otherΤΡΟΦΗ -- ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑel
dc.subject.otherΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝel
dc.titleΟ ρόλος του αμύλου στη συντήρηση και επεξεργασία των τροφίμωνel
dc.typebachelorThesisen
heal.recordProviderΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησηςel
heal.academicPublisherΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος.el
heal.academicPublisherIDuthen
heal.fullTextAvailabilitytrueen
dc.rights.accessRightsfreeen


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International