Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΝάνος, Γεώργιος Δ.el
dc.creatorΜπαμπατζάνης, Κωνσταντίνοςel
dc.date.accessioned2015-01-05T21:43:58Z
dc.date.available2015-01-05T21:43:58Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.other5941
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11615/1145en
dc.description.abstractΜελετήθηκε η συντηρησιμιότηια και ποιότητα κατά τη ζωή στο ράφι μήλων Red Chief Καστοριάς, Starkrimson Αγιάς, Starking Delicious Ζαγοράς και Granny Smith Αγιάς μετά την αποθήκευσή τους σε κοινά ψυγεία για εως 8 μήνες. Μετρήθηκαν το χρώμα φλοιού, η σκληρότητα σάρκας , τα ΔΣΣ, η οξύτητα και το επιφανειακό έγκαυμα, στη συγκομιδή, σε κάθε έξοδο και μιετά από 7 ημέρες ζωής στο ράφι. Σε όλες τις περιπτώσεις οι δείκτες χρώματος φλοιού δεν έδειξαν αλλαγές στο χρώμα λόγω επιφανειακού εγκαύματος, αλλά σημαντικές αλλαγές στο χρώμα φλοιού βρέθηκαν να συμβαίνουν λόγω συντήρησης, ιδιαίτερα μιετά αϊτό τους πρώτους 4 μιήνες συντήρησης. Επίσης σημιαντική μιείωση της σκληρότητας σάρκας παρατηρήθηκε σε όλες τις ποικιλίες, μιετά τους πρώτους 4 μιήνες συντήρησης. Τα ΔΣΣ δεν μεταβλήθηκαν ουσιαστικά ενώ η οξύτητα μειώθηκε με τη μακρά συντήρηση και τη ζωή στο ράφι. Διατηρήθηκε όμως η υψηλή οργανοληπτική ποιότητα (ΔΣΣ/οξέα) στα μιήλα Starking Delicious Ζαγοράς και Starkrimson Αγιάς έως και μετά από 8 μιήνες συντήρησης και στη ζωή στο ράφι. Αντίθετα, το επιφανειακό έγκαυμια ήταν ο περιοριστικός παράγοντας στη μιακρά συντήρηση, ώστε για έως 4 μιήνες συντήρηση να μιην απαιτείται χρήση ανποξειδωτικών ουσιών αλλά για πιο μιακρά συντήρηση να είναι απαραίτητη η χρήση αντιοξειδωτικών ουσιών. Τέλος, κατά την παραμιονή των μιήλων σε θερμιοκρασία δωμιατίου για 7 ημιέρες (ζωή στο ράφι) ελάχιστη υποβάθμιιση ποιότητας παρατηρήθηκε.el
dc.language.isoelen
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internationalen
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/en
dc.subject.otherΜΗΛΑ -- ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑel
dc.subject.otherΜΗΛΑ -- ΠΟΙΟΤΗΤΑel
dc.titleΣυγκριτική αξιολόγηση ποιότητας καρπών μηλιάς από διαφορετικές περιοχές καλλιέργειαςel
dc.typebachelorThesisen
heal.recordProviderΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησηςel
heal.academicPublisherΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος.el
heal.academicPublisherIDuthen
heal.fullTextAvailabilitytrueen
dc.rights.accessRightsfreeen


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International