Πλοήγηση ανά Θέμα "ΕΝΖΥΜΑ -- ΑΝΑΛΥΣΗ"
Αποτελέσματα 21-40 από 67
-
Επίδραση εκχυλισμάτων από σταφύλια στην ενζυμική δραστικότητα της υπεροξειδικής δισμουτάσης
(2010)Τα σταφύλια και το κρασί έχουν κερδίσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουν ευεργετικές βιολογικές δράσεις που οφείλονται κυρίως στις πολυφαινόλες που περιέχουν. Από τις σημαντικότερες βιολογικές δράσεις ... -
Επίδραση εκχυλισμάτων και κλασμάτων καθαρών μορίων από ψυχανθή στην δράση της τοποϊσομεράσης Ι
(2008)Τα ψυχανθή αποτελούν μια μεγάλη ομάδα δικοτυλήδονων φυτών που ανήκουν στην λεγάμενη οικογένεια Leguminosae. Οι καρποί των ψυχανθών που καταναλώνονται ως τρόφιμα χαρακτηρίζονται ως όσπρια (pulses), και είναι πλούσια σε ... -
Επίδραση εκχυλισμάτων και κλασμάτων πολυφαινολών που απομονώθηκαν από ελληνικά ψυχανθή στην δραστικότητα της οξειδάσης της ξανθίνης
(2009)Ον καρποί των ψυχανθών, τα όσπρια, καταναλώνονται ως τρόφιμα και αποτελούν σημαντικό τμήμα της ελληνικής και Μεσογειακής διατροφής. Τα όσπρια εκτός του ότι έχουν υψηλή διατροφική αξία ως πηγή πρωτεϊνών, περιέχουν και αρκετές ...