Afficher la notice abrégée

dc.contributor.advisorΓέμτος, Θεοφάνης Α.el
dc.creatorΜουζεβίρη, Σοφία Ν.el
dc.date.accessioned2015-01-05T21:43:13Z
dc.date.available2015-01-05T21:43:13Z
dc.date.issued1999
dc.identifier.other1075
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11615/691en
dc.descriptionΠαρατηρήσεις έκδοσης: χαμηλής ποιότητας εκτύπωση.el
dc.description.abstractΣκοπός της εργασίας αυτής, ήταν η μελέτη της επίδρασης της συμπίεσης του εδάφους στο φύτρωμα και την αρχική ανάπτυξη πέντε ποικιλιών βαμβακιού. Το πείραμα έγινε στο θερμοκήπιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εκτός από τα επτά επίπεδα συμπίεσης μελετήθηκαν δύο επίπεδα αρχικής υγρασίας του εδάφους. Η διάρκεια του πειράματος ήταν τριάντα ημέρες. Στο χρόνο αυτό, οι παράμετροι που μετρήθηκαν ήταν ο χρόνος φυτρώματος, το ύψος των φυτών και η ξηρή μάζα του υπόγειου τμήματος των φυτών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η συμπίεση του εδάφους προκαλεί : αύξηση της Φαινομενικής Πυκνότητας του εδάφους και κατά συνέπεια μείωση του πορώδους αύξηση στο χρόνο φυτρώματος των φυτών μείωση στο ύψος των φυτών μείωση στον αριθμό των φυτών που φύτρωσαν.el
dc.language.isoelen
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internationalen
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/en
dc.subject.otherΦΥΤΑ -- ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣel
dc.subject.otherΕΔΑΦΟΣ -- ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑel
dc.subject.otherΒΑΜΒΑΚΙ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥel
dc.titleΕπίδραση της συμπίεσης του εδάφους στο φύτρωμα και την αρχική ανάπτυξη του βαμβακιούel
dc.typebachelorThesisen
heal.recordProviderΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησηςel
heal.academicPublisherΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σχολή Τεχνολογικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής.el
heal.academicPublisherIDuthen
heal.fullTextAvailabilitytrueen
dc.rights.accessRightsfreeen


Fichier(s) constituant ce document

Thumbnail

Ce document figure dans la(les) collection(s) suivante(s)

Afficher la notice abrégée

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Excepté là où spécifié autrement, la license de ce document est décrite en tant que Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International