Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-10 από 18
Επίδραση εκχυλισμάτων των ψυχανθών στο σύστημα της γλουταθειόνης ανθρώπινων μονοκύτταρων
(2010)
Μελέτες με διατροφικά πρότυπα έχουν δείξει ότι η παραδοσιακή
Μεσογειακή διατροφή θεωρείται το καταλληλότερο διαιτητικό πρόγραμμα
λόγω των λειτουργικών της συστατικών τα οποία προάγουν την ανθρώπινη
υγεία. Ανάμεσα στις άλλες ...
Μελέτη της επίδρασης εκχυλισμάτων στη δραστικότητα της οξειδάσης της ξανθίνης με την ξανθίνη ως υπόστρωμα
(2009)
Από προηγούμενες μελέτες έχει παρατηρηθεί ότι το κρασί και τα σταφύλια
έχουν αντιοξειδωτικές και χημειοπροστατευτικές ιδιότητες, οι οποίες αποδίδονται
κυρίως στα πολυφαινολικά συστατικά τους. Έχει βρεθεί ότι οι πολυφαινόλες ...
Μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης εκχυλισμάτων από μέντα, φασκόμηλο και τσάι με συνδυασμό in vitro μεθόδων
(2010)
Οι ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες θεωρείται ότι σχετίζονται με πολλές
ασθένειες. Τα φυτικά εκχυλίσματα πολλών αρωματικών και άλλων φυτών είναι πλούσια
σε πολυφαινόλες, στις οποίες έχουν αποδοθεί πολλές σημαντικές ...
Επίδραση πολυφαινολικών ενώσεων στη δραστικότητα της οξειδάσης της ξανθίνης
(2010)
Από ένα μεγάλο αριθμό ερευνών έχει παρατηρηθεί ότι οι πολυφαινολικές ενώσεις, ως
βιοδραστικά συστατικά των τροφίμων, παρουσιάζουν σημαντικές αντιοξειδωτικές,
χημειοπροστατευτικές αντιϊκές, αντιαλλεργικές και αντιφλεγμονώδεις ...