Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.advisorΧα, Ιμπραχίμ-Αβραάμel
dc.creatorΠαπουτσιδάκη, Κερασία Γ.el
dc.date.accessioned2015-01-05T21:44:15Z
dc.date.available2015-01-05T21:44:15Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.other7083
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11615/1335en
dc.description.abstractΣτόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας, είναι η μελέτη της ενυδάτωσης του σπόρου του βαμβακιού ή όπως αλλιώς αναφέρουμε στον τίτλο το «μονοπάτι ενυδάτωσης». Αρχικά χρησιμοποιήθηκε εμπορικός σπόρος υψηλής ποιότητας από χνουδωτό βαμβάκι (Gossypium hirsutum) της ποικιλ ιας SPS 424. Έγιναν μία σειρά από προκαταρκτικά πειράματα ώστε να προσδιορισθούν μία σειρά από σημαντικούς παράγοντες όπως το ποσοστό υγρασίας του σπόρου και το ποσοστό βλάστησης του σπόρου. Τα προκαταρκτικά αυτά πειράματα σχεδιάσθηκαν ώστε να δημιουργήσουν μία εξοικείωση του μελετητή με τις συγκεκριμένες τεχνικές που απαιτούνται. Τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σχετίζονταν με τεστ βλαστικότητας σε τριβλίο, τη μέθοδο της επιταχυνόμενης γήρανσης, τον υπολογισμό της αύξησης του χλωρού βάρους σπόρων υψηλής και χαμηλής βλαστικής δύναμης κατά την ενυδάτωση. Στην πορεία της μελέτης, έγιναν κάποια πιο εξειδικευμένα πειράματα όπως τι επίδραση έχει το υδατικό δυναμικό στη βλάστηση και ανάπτυξη φυταρίων σπόρων υψηλής και χαμηλής βλαστικής δύναμης, μελέτη της ενυδάτωσης των τμημάτων του σπόρου, μελέτη της ενυδάτωσης του σπόρου με τη χρήση των χρωστικών και τέλος μελέτη της ενυδάτωσης των άνω και κάτω κοτυληδόνων. Από τις μετρήσεις προέκυψαν κάποια αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν σε γραφήματα για να αποδοθεί ποσοτικά το μονοπάτι ενυδάτωσης του σπόρου του βαμβακιού. Η ποιοτική εκτίμηση της πορείας ενυδάτωσης απεικονίστηκε με τη βοήθεια εικόνων που ελήφθησαν μέσω στερεοσκοπίου και χρήση της χρωστικής Fast Green. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν σχετικά με τον τρόπο που ενυδατώνεται ο σπόρος του βαμβακιού αναλύονται ως εξής: η ενυδάτωση του σπόρου του βαμβακιού ξεκινάει με την εισαγωγή του νερού από το περίβλημα, συνεχίζει με την είσοδο του νερού στις κοτυληδόνες και συγκεκριμένα στην Κ-ΧΑΛΑΖΑ όπου και δεν παραμένει για παραπάνω από μία ώρα αλλά προχωράει στην Κ-ΜΙΚΡΟΠΥΛΗ όπου σε αυτό το σημείο, το νερό κινείται προς το έμβρυο και το ενυδατώνει ενώ ταυτόχρονα μειώνεται το ποσοστό απορρόφησης νερού από την Κ-ΜΙΚΡΟΠΥΛΗ.el
dc.language.isoelen
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internationalen
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/en
dc.subject.otherΒΑΜΒΑΚΙ -- ΑΝΑΠΤΥΞΗel
dc.subject.otherΒΑΜΒΑΚΙ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥel
dc.titleΗ μελέτη της ενυδάτωσης σπόρων βαμβακιούel
dc.typebachelorThesisen
heal.recordProviderΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησηςel
heal.academicPublisherΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος.el
heal.academicPublisherIDuthen
heal.fullTextAvailabilitytrueen
dc.rights.accessRightsfreeen


Ficheros en el ítem

Thumbnail

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International