Parcourir par sujet "ΤΡΟΦΗ -- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ"
Voici les éléments 1-6 de 6
-
Αλλοίωση και εμπορικός χρόνος ζωής της καραβίδας (Nephrops norvegicus) κατά την αποθήκευσή της σε διάφορες θερμοκρασίες
(2009)Η αλλοίωση των νωπών αλιευμάτων οφείλεται κυρίως σε μικροβιακή ή καλύτερα βακτηριακή δραστηριότητα. Οι μικροοργανισμοί παράγουν μεταβολίτες οι οποίοι συνεισφέρουν αρνητικά στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (κυρίως οσμή) του ... -
Ανθεκτικότητα εντόμων αποθηκευμένων προϊόντων στη φωσφίνη : η περίπτωση του Lasioderma serricorne (Coleoptera: Anobiidae) που προσβάλλει συστατικά ιχθυοτροφών
(2008)Σκοπός της παρούσας πτυχιακής διατριβής ήταν να μελετηθεί η ανθεκτικότητα στη "φωσφίνη" του εντόμου Lasioderma serricorne (Coleoptera:Anobiidae) που προσβάλλει μια πληθώρα αποθηκευμένων προϊόντων μεταξύ των οποίων και τα ... -
Ανίχνευση τεμαχιδίων του Tribolium confusum σε αμυλούχα προϊόντα με τη χρήση μοριακών δεικτών
(2013)Στην παρούσα εργασία αξιολογήθηκε η αποτελεσματικότητα μιας νέας απλής μεθόδου ανίχνευσης τμημάτων εντόμου του είδους Tribollium confusum σε μοριακό επίπεδο με τη χρήση της PCR. μέθοδος αυτή, προέρχεται από συνδυασμό ... -
Μεταβολές στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τροφίμων ή μοντέλων τροφίμων, που έχουν ως βασικό συστατικό άμυλο όταν αυτά συντηρηθούν κάτω από διαφορετικές συνθήκες
(2010)Στην ερευνητική αυτή εργασία μελετήθηκε ένα βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό τριών διαφορετικών αμύλων και συγκεκριμένα η δομή τους. Ερευνήθηκε πως συμπεριφέρονται τα δείγματα αμύλου αραβοσίτου, αμύλου πατάτας και αμύλου ρυζιού ... -
Ο ρόλος του αμύλου στη συντήρηση και επεξεργασία των τροφίμων
(2012)Στην εργασία αυτή μελετήθηκε ο ρόλος του αμύλου στη συντήρηση και επεξεργασία των τροφίμων. Στο πρώτο μέρος της διατριβής μελετήθηκε η σύσταση ως προς το είδος του αμύλου 215 προϊόντων του εμπορίου που περιείχαν άμυλο. ...