Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-10 από 17
Ανάπτυξη και εφαρμογή μοριακών δεικτών για την ταυτοποίηση ειδών κρέατος στην αλυσίδα εμπορίας τους
(2009)
Στην παρούσα εργασία αναπτύχθηκε μία μοριακή τεχνική, στόχος της οποίας
είναι ο εύκολος, γρήγορος και αποτελεσματικός προσδιορισμός της προέλευσης, σε
επίπεδο είδους, του κρέατος που περιέχεται σε τρόφιμα. Η ανάλυση
πραγ ...
Επίδραση εκχυλισμάτων στέμφυλων και βοστρύχων σταφυλιών στην οξειδωτική βλάβη του DNA, in vitro
(2009)
Τα τελευταία χρόνια τα σταφύλια και το κρασί έχουν κερδίσει γενικότερο
ενδιαφέρον, για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και τις βιολογικές δράσεις που τους
αποδίδονται, κυρίως λόγω των πολυφαινολών που περιέχουν. Από τις πιο ...
Ανάπτυξη και εφαρμογή μοριακών δεικτών για την ταυτοποίηση ειδών γάλακτος
(2010)
Στην παρούσα εργασία χρησιμοποιήθηκε μια μοριακή τεχνική με στόχο το γρήγορο
και αποτελεσματικό προσδιορισμό του είδους γάλακτος. Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε
στο μιτοχονδριακό DNA που απομονώθηκε από διάφορα δείγματα ...