Πλοήγηση Διπλωματικές/Πτυχιακές Εργασίες (ΤΒΒ) ανά Θέμα "ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ"
Αποτελέσματα 1-7 από 7
-
Εκτίμηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας in vitro καθαρών φυτικών φαινολικών ουσιών, εκχυλισμάτων και κλασμάτων των ελληνικών ποικιλιών αμπέλου Ασσύρτικο και Μανδηλαριά Σαντορίνης : έλεγχος για πιθανή συνεργική δράση μεταξύ των φαινολικών ουσιών
(2005)Τα τελευταία χρόνια, ένας μεγάλος αριθμός μελετών επικεντρώνεται στην επίδραση της διατροφής στην ανθρώπινη υγεία και το όριο ζωής. Οι φαινολικές ουσίες, οι οποίες βρίσκονται σε αφθονία σε φυτικής προέλευσης τρόφιμα, έχουν ... -
Επίδραση αμύλου κα σακχάρων στην πήξη του γάλακτος
(2008)Σκοπός την εργασίας είναι η πήξη του γάλακτος υπό την επίδραση του πολυσακχαρίτη, αμύλου και διάφορων σακχάρων. Η τεχνική αυτή μπορεί να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές τεχνικές πήξης, με την χρησιμοποίηση ρεννίνης και ... -
Επίδραση φυτικών πολυφαινολών και εκχυλισμάτων ελληνικών ποικιλιών αμπέλου Μανδηλαριάς Σαντορίνης και Ασσύρτικου Σαντορίνης στην επαγόμενη από τη μπλεομυκίνη μεταλλαξιγένεση σε κύτταρα Salmonella typhimurium TA102
(2004)Το ενδιαφέρον για τη μελέτη της δράσης συγκεκριμένων πολυφαινολών των σταφυλιών διαρκώς αυξάνει, λόγω της συνεχούς ανακάλυψης ποικίλων πιθανών οφελών τους στην ανθρώπινη υγεία. Οι πολυφαινόλες μπορούν να παρεμβαίνουν σε ... -
Επίδραση φυτικών πολυφαινολών και εκχυλισμάτων της ελληνικής ποικιλίας αμπέλου Μανδηλαριά Σαντορίνης στην επαγόμενη από τη μιτομυκίνη C μεταλλαξιγένεση σε ανθρώπινα λεμφοκύτταρα
(2005)Οι πολυφαινόλες είναι συστατικά της ανθρώπινης δίαιτας, καθώς βρίσκονται σε αφθονία σε φρούτα και λαχανικά, αλλά και σε προϊόντα επεξεργασίας τους (π.χ. κρασί). Οι ευεργετικές δράσεις των πολυφαινολών στην ανθρώπινη υγεία ... -
Επίδραση φυτικών πολυφαινολών και εκχυλισμάτων της ποικιλίας αμπέλου ασσύρτικο Σαντορίνης στην επαγόμενη από μιτομυκίνη C μεταλλαξιγένεση σε ανθρώπινα λεμφοκύτταρα
(2005)Οι πολυφαινόλες, οι οποίες βρίσκονται σε μια πληθώρα τροφίμων της καθημερινής διατροφής, και ιδιαίτερα οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στα σταφύλια και στο κρασί έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον λόγω των συνεχών ευεργετικών ... -
Επίδραση φυτικών πολυφαινολών και εκχυλισμάτων των ελληνικών ποικιλιών αμπέλου Μανδηλαριά Σαντορίνης και Ασσύρτικο Σαντορίνης στην επαγόμενη από το υπεροξείδιο του υδρογόνου μεταλλαξιγένεση σε κύτταρα Salmonella typhimurium TA102
(2004)Τα σταφύλια περιέχουν ορισμένες πολυφαινόλες, οι οποίες πιστεύεται ότι δρουν χημειοπροστατευτικά έναντι της εκδήλωσης διαφόρων ασθενειών, όπως σε καρδιαγγειακές παθήσεις και σε διάφορες μορφές καρκίνου, λόγω των ανιμεταλλαξιγόνων, ...