Πλοήγηση Διπλωματικές/Πτυχιακές Εργασίες (ΤΒΒ) ανά Θέμα "ΦΑΙΝΟΛΗ"
Αποτελέσματα 1-4 από 4
-
Εκτίμηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας in vitro καθαρών φυτικών φαινολικών ουσιών, εκχυλισμάτων και κλασμάτων των ελληνικών ποικιλιών αμπέλου Ασσύρτικο και Μανδηλαριά Σαντορίνης : έλεγχος για πιθανή συνεργική δράση μεταξύ των φαινολικών ουσιών
(2005)Τα τελευταία χρόνια, ένας μεγάλος αριθμός μελετών επικεντρώνεται στην επίδραση της διατροφής στην ανθρώπινη υγεία και το όριο ζωής. Οι φαινολικές ουσίες, οι οποίες βρίσκονται σε αφθονία σε φυτικής προέλευσης τρόφιμα, έχουν ... -
Επίδραση φυτικών πολυφαινολών και εκχυλισμάτων ελληνικών ποικιλιών αμπέλου Μανδηλαριάς Σαντορίνης και Ασσύρτικου Σαντορίνης στην επαγόμενη από τη μπλεομυκίνη μεταλλαξιγένεση σε κύτταρα Salmonella typhimurium TA102
(2004)Το ενδιαφέρον για τη μελέτη της δράσης συγκεκριμένων πολυφαινολών των σταφυλιών διαρκώς αυξάνει, λόγω της συνεχούς ανακάλυψης ποικίλων πιθανών οφελών τους στην ανθρώπινη υγεία. Οι πολυφαινόλες μπορούν να παρεμβαίνουν σε ... -
Επίδραση φυτικών πολυφαινολών και εκχυλισμάτων της ποικιλίας αμπέλου ασσύρτικο Σαντορίνης στην επαγόμενη από μιτομυκίνη C μεταλλαξιγένεση σε ανθρώπινα λεμφοκύτταρα
(2005)Οι πολυφαινόλες, οι οποίες βρίσκονται σε μια πληθώρα τροφίμων της καθημερινής διατροφής, και ιδιαίτερα οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στα σταφύλια και στο κρασί έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον λόγω των συνεχών ευεργετικών ... -
Επίδραση φυτικών φαινολών της δίαιτας στη δράση ενός παράγοντα από ορό εμβρύου μοσχαριού, ο οποίος αλλάζει τις φυσικοχημικές ιδιότητες του DNA
(2005)Οι φυτικές φαινόλες, που παρουσιάζουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση μπορούν να ληφθούν μέσω των τροφίμων και να βρεθούν στον ορό του αίματος των ζωικών οργανισμών. Στον ορό απελευθερώνονται νουκλεϊνικά οξέα ως προϊόντα ...