Browsing by Subject "ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ"
Now showing items 1-20 of 27
-
Ανάπτυξη και εφαρμογή μοριακών δεικτών για την ταυτοποίηση ειδών γάλακτος
(2010)Στην παρούσα εργασία χρησιμοποιήθηκε μια μοριακή τεχνική με στόχο το γρήγορο και αποτελεσματικό προσδιορισμό του είδους γάλακτος. Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε στο μιτοχονδριακό DNA που απομονώθηκε από διάφορα δείγματα ... -
Ανάπτυξη και εφαρμογή μοριακών δεικτών για την ταυτοποίηση ειδών κρέατος στην αλυσίδα εμπορίας τους
(2009)Στην παρούσα εργασία αναπτύχθηκε μία μοριακή τεχνική, στόχος της οποίας είναι ο εύκολος, γρήγορος και αποτελεσματικός προσδιορισμός της προέλευσης, σε επίπεδο είδους, του κρέατος που περιέχεται σε τρόφιμα. Η ανάλυση πραγ ... -
Εκτίμηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας in vitro καθαρών φυτικών φαινολικών ουσιών, εκχυλισμάτων και κλασμάτων των ελληνικών ποικιλιών αμπέλου Ασσύρτικο και Μανδηλαριά Σαντορίνης : έλεγχος για πιθανή συνεργική δράση μεταξύ των φαινολικών ουσιών
(2005)Τα τελευταία χρόνια, ένας μεγάλος αριθμός μελετών επικεντρώνεται στην επίδραση της διατροφής στην ανθρώπινη υγεία και το όριο ζωής. Οι φαινολικές ουσίες, οι οποίες βρίσκονται σε αφθονία σε φυτικής προέλευσης τρόφιμα, έχουν ... -
Επίδραση αμύλου κα σακχάρων στην πήξη του γάλακτος
(2008)Σκοπός την εργασίας είναι η πήξη του γάλακτος υπό την επίδραση του πολυσακχαρίτη, αμύλου και διάφορων σακχάρων. Η τεχνική αυτή μπορεί να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές τεχνικές πήξης, με την χρησιμοποίηση ρεννίνης και ... -
Επίδραση εκχυλισμάτων στέμφυλων και βοστρύχων σταφυλιών στην οξειδωτική βλάβη του DNA, in vitro
(2009)Τα τελευταία χρόνια τα σταφύλια και το κρασί έχουν κερδίσει γενικότερο ενδιαφέρον, για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και τις βιολογικές δράσεις που τους αποδίδονται, κυρίως λόγω των πολυφαινολών που περιέχουν. Από τις πιο ... -
Επίδραση φυτικών πολυφαινολών και εκχυλισμάτων ελληνικών ποικιλιών αμπέλου Μανδηλαριάς Σαντορίνης και Ασσύρτικου Σαντορίνης στην επαγόμενη από τη μπλεομυκίνη μεταλλαξιγένεση σε κύτταρα Salmonella typhimurium TA102
(2004)Το ενδιαφέρον για τη μελέτη της δράσης συγκεκριμένων πολυφαινολών των σταφυλιών διαρκώς αυξάνει, λόγω της συνεχούς ανακάλυψης ποικίλων πιθανών οφελών τους στην ανθρώπινη υγεία. Οι πολυφαινόλες μπορούν να παρεμβαίνουν σε ... -
Επίδραση φυτικών πολυφαινολών και εκχυλισμάτων της ελληνικής ποικιλίας αμπέλου Μανδηλαριά Σαντορίνης στην επαγόμενη από τη μιτομυκίνη C μεταλλαξιγένεση σε ανθρώπινα λεμφοκύτταρα
(2005)Οι πολυφαινόλες είναι συστατικά της ανθρώπινης δίαιτας, καθώς βρίσκονται σε αφθονία σε φρούτα και λαχανικά, αλλά και σε προϊόντα επεξεργασίας τους (π.χ. κρασί). Οι ευεργετικές δράσεις των πολυφαινολών στην ανθρώπινη υγεία ... -
Επίδραση φυτικών πολυφαινολών και εκχυλισμάτων της ποικιλίας αμπέλου ασσύρτικο Σαντορίνης στην επαγόμενη από μιτομυκίνη C μεταλλαξιγένεση σε ανθρώπινα λεμφοκύτταρα
(2005)Οι πολυφαινόλες, οι οποίες βρίσκονται σε μια πληθώρα τροφίμων της καθημερινής διατροφής, και ιδιαίτερα οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στα σταφύλια και στο κρασί έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον λόγω των συνεχών ευεργετικών ...