Πλοήγηση ανά Θέμα "ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ"
Αποτελέσματα 21-27 από 27
-
Επίδραση φυτικών πολυφαινολών και εκχυλισμάτων των ελληνικών ποικιλιών αμπέλου Μανδηλαριά Σαντορίνης και Ασσύρτικο Σαντορίνης στην επαγόμενη από το υπεροξείδιο του υδρογόνου μεταλλαξιγένεση σε κύτταρα Salmonella typhimurium TA102
(2004)Τα σταφύλια περιέχουν ορισμένες πολυφαινόλες, οι οποίες πιστεύεται ότι δρουν χημειοπροστατευτικά έναντι της εκδήλωσης διαφόρων ασθενειών, όπως σε καρδιαγγειακές παθήσεις και σε διάφορες μορφές καρκίνου, λόγω των ανιμεταλλαξιγόνων, ... -
Μελέτη της σύστασης κτηνοτροφικών σπερμάτων ψυχανθών και φύτρου σπέρματος χαρουπιού και της επίδρασής τους στη φυσιολογία και βιοχημεία της πέψης μεσογειακών ειδών ιχθύων
(2009)Η παρούσα διατριβή είχε βασικό σκοπό να μελετήσει τις επιδράσεις της διατροφής με σιτηρέσια που περιείχαν φυτικές πρώτες ύλες επεξεργασμένες και μη στη φυσιολογία και βιοχημεία της πέψης της τσιπούρας (Spams nurata) και ... -
Ταυτοποίηση ειδών σε τυποποιημένα κρέατα με ανάλυση γενετικών δεικτών
(2010)Στην παρούσα εργασία χρησιμοποιήθηκε ο πολυμορφισμός μονόκλωνης διαμόρφωσης (SSCP) για να εξετάσουμε τα είδη των ζώων που χρησιμοποιούνται στα τυποποιημένα προϊόντα του κρέατος. Σκοπός της εργασίας είναι η επαλήθευση των ...