Η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση απέναντι στην ανάγκη συμμόρφωσης στα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας : η περίπτωση μιας βιομηχανίας αρτοσκευασμάτων
Voir/ Ouvrir
Auteur
Παπαρούπας, Νέστωρ Αθ.Supervisor name
Καραθάνος, Στέλιος
Date
1998Language
el
Sujet
Access
free
Résumé
Η παρούσα μελέτη αναφέρεται σε έναν από τους παλαιότερους και σημαντικότερους
βιομηχανικούς κλάδους στην Ελλάδα, τα τρόφιμα. Το αντικείμενο της εργασίας
εντοπίζεται στον τομέα της παραγωγής και διάθεσης προϊόντων σφολιάτας και
αρτοζαχαροπλαστικής, η δε κυρίως μελέτη εξειδικεύεται στην περίπτωση μιας ανερχόμενης μικρομεσαίας επιχείρησης του κλάδου, την «Αφοί Ντούφα Ο.Ε.».
Συγκεκριμένα επιχειρείται η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης, όσον αφορά
την οργανωτική δομή και τις διεργασίες παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων.
Ακολουθεί η αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης, η οποία προκύπτει ως
το αποτέλεσμα της σύγκρισης των υφιστάμενων διαδικασιών με τα θεσπισμένα πρότυπα
διασφάλισης ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας.
Τέλος, και με βάση την προαναφερθείσα αξιολόγηση, παρατίθενται κάποιες γενικότερες
απόψεις σε τακτικό, οργανωτικό και στρατηγικό επίπεδο, με σκοπό την επίτευξη
μιας ορθολογικότερης ροής των διαδικασιών της βιομηχανικής μονάδος στα
πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξης της επιχείρησης.
Academic publisher
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πολυτεχνική Σχολή. Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας.