Show simple item record

dc.contributor.advisorΠαπαδόπουλος, Σπύροςel
dc.contributor.advisorΤσαγκρασούλης, Αριστείδηςel
dc.contributor.advisorΒροντίση, Μαρίαel
dc.creatorΚαράμαλη, Αθηνάel
dc.creatorΜπίκουλη, Μαρίαel
dc.date.accessioned2015-05-13T09:35:48Z
dc.date.available2015-05-13T09:35:48Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.other4596
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11615/4369en
dc.description.abstractΗ διπλωματική εργασία αφορά στη δημιουργία ενός νέου κελύφους στο κτίριο της αρχιτεκτονικής σχολής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Στόχος είναι η απόδοση μιας νέας ταυτότητας που να αρμόζει περισσότερο στο χαρακτήρα της σχολής, χωρίς όμως ya αναιρεί και να καταργεί το ύπαρχον κτίριο . Το κτίριο διατηρείται, κρατάμε το ίχνος του παλιού κελύφους και πάνω σε αυτό προσθέτουμε το νέο. Η μεταβλητότητα, η δημιουργία και γενικότερα η ζωή σε εξέλιξη θεωρήσαμε οτι είναι κάποια απο τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας αρχιτεκτονικής σχολής. Έτσι επιχειρήσαμε να μετατρέψουμε αυτά τα γνωρίσματα σε χωρικές ποιότητες ενώ από την υπάρχουσα κατασκευή διατηρούμε και ενισχύουμε το στοιχείο της διαφάνειας έτσι ώστε το κτίριο να αντανακλά τη ζωη που εμπεριέχεται μέσα σε αυτό. Θελήσαμε να αποδώσουμε τη μεταβλητότητα μέσω μιας διαδραστικής σχέσης μεταξύ του κτιρίου και του χρήστη. Για το λόγο αυτό οι επεμβάσεις που προτείνονται δεν αποτελούν μόνο στατικές κατασκευές, αλλα έχουν δυναμικό χαρακτήρα αφού μπορούν να μεταβάλλονται ανάλογα με τη διάθεση και τις ανάγκες του χρήστη. Επιπλέον τόσο το υπάρχον κτίριο όσο και το καινούργιο κέλυφος επιδέχονται ενεργειακή ανάλυση έτσι ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες άνεσης για τους χρήστες. Η πρόταση οδηγεί σταδιακά από τη παλιά κατασκευή στο καινούργιο κελυφος και η κλίμακα των επεμβάσεων διαιρεί το κτίριο σε τρεις νοηματικές ενότητες που εναλλάσσονται στον κατακόρυφο άξονα.el
dc.language.isoel_GRen
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internationalen
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/en
dc.subject.otherΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΚΤΗΡΙΑ -- ΕΛΛΑΔΑ -- ΒΟΛΟΣel
dc.titleΣχεδιασμός νέου κελύφους στο κτίριο της αρχιτεκτονικής σχολής του Π.Θ.el
dc.typebachelorThesisen
heal.recordProviderΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησηςel
heal.academicPublisherΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πολυτεχνική Σχολή. Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.el
heal.academicPublisherIDuthen
heal.fullTextAvailabilitytrueen
dc.rights.accessRightsfreeen


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International