Προτεινόμενες λιπάνσεις σε καλλιεργούμενα φυτά
Προβολή/ Άνοιγμα
Συγγραφέας
Τσιγκόλης, Ορέστης Ν.Όνομα Επιβλέποντος
Δημήρκου, Ανθούλα
Ημερομηνία
2009Γλώσσα
el
Πρόσβαση
ελεύθερη
Επιτομή
Η παρούσα πτυχιακή διατριβή ασχολείται με τις προτεινόμενες λιπάνσεις σε
ορισμένες κατηγορίες καλλιεργούμενων φυτών, καθώς και με τα επιθυμητά επίπεδα
των θρεπτικών στοιχείων για τα φυτά αυτά.
Αποτελείται από επτά κεφάλαια, καθένα απ'τα οποία καλύπτει ένα είδος
καλλιεργούμενων φυτών και αναφέρεται σε ορισμένα χαρακτηριστικά φυτά του
είδους.
Το πρώτο κεφάλαιο πραγματεύεται φυτά που ανήκουν στις μεγάλες καλλιέργειες, το
βαμβάκι, τον καπνό, το σιτάρι και το ρεβίθι.
Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύονται τα οπωροκηπευτικά - λαχανικά και πιο
συγκεκριμένα η τομάτα, το μαρούλι, το λάχανο και η πατάτα.
Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στην κατηγορία των ακρόδρυων, δηλαδή στους
ξηρούς καρπούς. Η αμυγδαλιά, η φιστικιά και η καστανιά είναι τα φυτά τα οποία
εξετάζονται.
Στο τέταρτο κεφάλαιο καλύπτεται η ομάδα των πυρηνόκαρπων, και ειδικότερα δύο
απ'τα σπουδαιότερα και ευρέως καλλιεργούμενα φυτά της ομάδας αυτής, η κερασιά
και η ροδακινιά.
Το πέμπτο κεφάλαιο ασχολείται με τα εσπεριδοειδή, τη σημασία των θρεπτικών
στοιχείων για αυτά αλλά και την προτεινόμενη λίπανση τους.
Στο έκτο κεφάλαιο εξετάζεται η μηλιά, που ανήκει στην κατηγορία των
γιγαρτόκαρπων και οι απαιτήσεις της σε λίπανση και ανόργανα στοιχεία.
Τέλος, στο έβδομο κεφάλαιο μελετάται η ελιά και οι απαιτούμενες λιπάνσεις της
με κάθε θρεπτικό στοιχείο αναλυτικά.
Ακαδημαϊκός Εκδότης
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος.